sobota 10. září 2011

Tvarohové knedlíky se švestkami a mákem


Doma jsme dělávaly sladké knedlíky, ale vždy z kynutého těsta. Miluju vše, co je sladké, takže ani knedlíky nejsou výjimka. Tentokrát jsem se ale rozhodla zkusit tvarohové.  Recept jsem dostala od kolegyně z práce.  Po porovnání s internetem jsem ale zjistila, že jsou všechny v podstatě podobné (ne-li stejné).  Tvarohové knedlíky jsou ideální zejména pro toho, kdo si nepotrpí na ty kynuté, nebo si na kynuté prostě jen třeba netroufá. Tvarohové těsto mě opravdu mile překvapilo. Nejenže knedlíky jsou moc chutné, ale opravdu je to TAK jednoduché a TAK rychlé, že si je musí zamilovat každý.

Ingredience na těsto:
  • 0,5 kg tvarohu (konzistencí je vhodnější ten ve stříbrném obalu než ve vaničce)
  • 8 lžic dětské krupice (já použila hrubou mouku)
  • 2-3 lžíce polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • špetka soli

Z výše popsaných ingrediencí zpracujeme těsto, ze kterého se dají tvarovat placky. Ty naplníme vypeckovanými švestkami (případně jiným vhodným ovocem) a vyválíme kuličky. Knedlíky vhodíme do vařící vody a vaříme 8 minut. Posypeme mákem, cukrem (případně strouhaným tvarohem či zakysanou smetanou) a polijeme máslem. 

4 komentáře:

  1. Taky jsem milovnicí tvarohových knedlíků (i když kynuté vlastně taky miluju a taky bramborové, takže asi všechny :D). Švestkové s mákem jsou nejlepší, vypadají tak dobře, že mi začlo kručet v břiše :D

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tak, taky mám ráda ty tvarohové, a to se u nás většinou dělávaly ty kynuté :) Já bych si je dala nejradši s broskvemi a nebo klidně i jablkové :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mnaaaaam! Mnaaaaam! Bozi pohlad

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadaji fantasticky, verim, ze i tak chutnaly ...

    OdpovědětVymazat