středa 27. července 2011

Těstovinový salát se sušenými rajčaty a slaninou


Tak jednoduché a přitom tak dobré! Ideální pro ty, kteří nechtějí v létě trávit den u plotny, ale přesto si chtějí pochutnat. V salátu jsou 2 z 5ti surovin, které můžu jíst v jakékoliv podobě, množství, v jakoukoliv denní hodinu, v kombinaci snad s čímkoliv a nikdy se jich nepřesytím. Řeč je tu o slanině a černých olivách. Zbývajícími (pro mě nepostradatelnými) pochoutkami, na kterých ujíždím, je čokoláda, 40% smetana ke šlehání a máslo. Kromě toho, že kombinací těchto ingrediencí se dají ochutit různá jídla (např. smetanová pizza se slaninou a olivami, níže popsané těstoviny nebo pařížská šlehačka ze smetany a čokolády apod.) mají tyto ingredience ještě jednu společnou věc - jsou kalorické, tudíž i nezdravé, ale přitom taaaak chutné. A o to tu přeci jde :) Pochutnat si!

Ingredience:

těstoviny
anglická slanina
sušená rajčata
olivy
čerstvá bazalka
olivový olej (případně olej z rajčat)
sůl
2 stroužky česneku

Myslím, že netřeba recept dlouhosáhle vysvětlovat. Uvaříme těstoviny (v mém případě penne), Nakrájíme anglickou slaninu na kostičky a osmahneme na pánvičce, kam přidáme i nakrájený česnek. Pokrájíme sušená rajčata, stejně tak olivy a čerstvou bazalku, vše promícháme. Můžeme zakápnout olivovým olejem, ale za přítomnosti slaniny není třeba. Při opékání pustí dost tuku, který těstoviny promastí. A pak rychle jíme, než nám někdo vleze do talíře.

2 komentáře:

  1. Náádhera! Jedla bych už očima :-) něco podobného dělám taky, jen nedávám tu slaninu.

    OdpovědětVymazat
  2. :) Děkuju! Pro tohle mám ráda těstoviny - existuje nekonečně mnoho obměn a variací. Ale jak jsem již někde zmiňovala - slaninu bych cpala i do buchet :D

    OdpovědětVymazat